Първоначално публикувано от Bobi_33
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Да се похваля: Вече съм "горд" собственик на Алфа 33 1.7 16В QV
Collapse
X
-
Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4
-
Първоначално публикувано от RealSeX Покажи съобщениеА те каде се намират каква е тяхната роля и как се оправя този проблем ???????
Тресчотката седи под работното цилиндърче между 2-те накладки. Мехънизмът е малко идиотски и доста хора не могат да схванат как работи. Много често съм срещал неправилно сглобена тресчотка след смяна на накладки, протекло цилиндърче или жила на ръчната. И това от "читави" майстори. Понякога се случва и да се счупи въпросното устройство, но най-често причината е човешка намеса. Естествено това важи, когато има симптом "потъващ педал".
Надявам се да съм обяснил дастъпно и разбираемо въпросният проблем.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Всъщност аз имах в предвид, че и моя съединител се одървя понякога и после сам се оправя и проблема идва от там, че гълта въздух от някъде. Не знам дали има някаква логика. Все пак благодаря на колегата Боби 33 за отговора относно спирачките.
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщениеМехънизмът е малко идиотски!
Надявам се да съм обяснил дастъпно и разбираемо въпросният проблем.
Напълно разбираемо за мене и още двама трима!
Потъва ли ви педала!?
Първо охлабете ръчната спирачка!
Второ сваляте единия от задните барабани.
Раздвижвате разпъващата вилка и се започва!
Щракате по два-три зъба на тресчотката, до като почне барабана да не влиза или да задържа.
Както ви харесва.
После връщате един зъб назад, като внимавате на не изпочупите тресчотката.Просто преди да върнете, леко повдигнете крилцето и!
Добре е, като наближите към края на операцията, да натискате педала на спирачките по няколко пъти, за да се наместват накладките!
После същото и на другото колело!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от Perdaha Покажи съобщениеколеги някой да му се намира тампона на мотора тоя който се хваща отдолу за блока,който не позволява да се движи на ляво и на дясно,моя някъде съм го изгубил!!
Ако е този дето се хваща от пред на гредата си земи нов че и аз моя го бях скъсал и си мислех че съм до там ама си намерих някав Пирели и не беше кои знае колко скъп!!!Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4
Comment
-
Първоначално публикувано от Perdaha Покажи съобщениеколеги някой да му се намира тампона на мотора тоя който се хваща отдолу за блока,който не позволява да се движи на ляво и на дясно,моя някъде съм го изгубил!!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеДа не говориш за тоя, дето се хваща за едната глава!?Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4
Comment
-
може и аз да се бъркам да за него говоря аз все си мисля че е за блока ама....аз иначе тоя централния си намерих читав,точно за този говоря за главата пръта който стой към бумбето имам ама съм изгубил това дето се хваща за за главата на което стой тампона,дори и да не е читав аз имам план за него трябва ми желязото !Alfa 145 1.4 t.s
Comment
-
Не си спомням на 8клапановия мотор дали има такава далавера ама ако имам на другия двигател твое е !!!!!!Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4
Comment
-
Всички имат и тоя от 1.4 ми седи ей така, ама нека някой, който е сигурен, че стават, да се произнесе!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
-
Сега, парво тая планка, с прът между нея и рога и с 2-та тампона не се захваа към главата, а към блока. А иначе цялата конструкция при 3-та серия е еднакна за всички развонидности кубатури. А освен това, е и напълно безсмислена. Аз на една от 33-ките съм без нея.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Аз още не съм огледал, ама ми се стори добре да кажа главата, та да се разграничи от ония до радиатора!
Иначе и аз не виждам, каква точно работа върши, ама,,,На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
Comment